Thursday, September 13, 2012

Yey ! UPSR was over !

Assalamualaikum and hi :D

Aduh. Kekok dah jari nak menaip ni. Otak dah membeku. Nak fikir idea nak update blog ni lagi susah daripada nak buat karangan English Paper 2 tadi. Serious. Hmmphh. Lama sangat tak menulis. 'Heh, lama ke?'

Syukur. Alhamdulillah. Now I am really happy. Ya I am sure that you know why. A'ah. UPSR dah habis. UPSR was over!! Yey!! Freedom!!!! Eh tak tak. Belum freedom lagi. Freedom buat sementara waktu je.

Lega tak terkata, tau. Uhukkk. UPSR was over.. But not PSRA. Aduhhh. Lepas satu exam, satu lagi exam menyusul. Tapi takpe. Yang penting happy. Eh?

Serious best tau dalam dewan peperiksaan. Dahlah Hanis duduk depan sekali. Hehe. Tapi bila nak pergi tandas, pengawas tetap ikut. Erk? Tapi best sebab bila ada pemadam ke ape jatuh, pengawas yang ambilkan. Hehe. Am I the King? Cehh perasan pula.

Anyway, doakan untuk Hanis ye. Harap-harap lah Hanis dapat 5A. Amin..


P/s : Tadi lepas turun dari dewan peperiksaan, semua orang macam orang gila. Terpekik, terlolong sana sini. Hmmphh cikgu gelakkan je. MERDEKA! Eh belum lagi.

Thanks for reading :)

Monday, August 20, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri :)

Assalamualaikum and hi :) Salam Syawal buat yang sudi membaca hehee..

So.. How was your raya? Enjoy? Haha. Mine was as same as previous raya but.... Tahap keseronokannya tu kurang ler... Bunga api? Memang tak sentuh. Konon dah dewasa sangatlah tak nak main bunga api.

Entah mengapa.. Tahun ni raya boring lah. Maybe sebab homework banyak? Maybe sebab UPSR hanya tinggal beberapa hari je lagi? Or maybe sebab pagi, tengah hari, petang , malam asyik makan juadah raya yang sama je? Entah.. Eh tapi bosan kan asyik makan ketupat, lemang, rendang, lontong etc je untuk breakfast, lunch, dinner. And the menu macam tu je lah until makanan dah habis.

Haha. Apa pun.. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin Hanis ucapkan. Ampun dipinta andai ada salah dan silap..Selamat Hari Raya..!! Berpada-padalah ketika makan ye.. Minta maaf tu biarlah ikhlas bukan sebab duit raya semata-mata... :)

P/s : Hanis turun 2 kg masa puasa ni. Jangan pula masa raya ni berat naik berkilo-kilo ! Erkk..

Ok lah.. Again, Selamat Hari Raya..! :D Assalamualaikum. Bye. ~Thanks for reading :)