Monday, January 16, 2012

Kawan Sejati atau Kawan Rapat ?

Salam~

Korang ada best friend kan? Tapi adakah best friend korang tu betul2 best friend?Berbeza tau kwn rapat & kwn sjati.

Susah benar nak cari kawan sejati. Orang yang berada di sisi kita bila kita jatuh, dia tolong.bila kita nangis, dia pujuk.bila kita happy, dia senyum. dan...

bila kita tk de duit, dia pinjamkan or belanja. Kihkihkih ^___^

Tak kira sehodoh mana dia, semiskin mana dia, kalau dia ada ciri2 di atas, dia ikhlas kwn dgn anda. Bkn kerana duit, populariti, kecantikan semata-mata.

Ingatlah, bersyukur kalau ada kawan sejati :'( Jangan sia - siakan pengorbanan mereka.

Sekian..

Thanks for reading :)

3 comments:

Manja (let it be my sweet name) said...

Manja ade seorang kawan sejati. MAnja hargai die

http://notamanjaku.blogspot.com/2012/01/online-blog-shop-to-review.html

Syafiqah Azmi said...

paling sakit apabila kawan yang stabbed back belakang kita. Btw, jangan sia-siakan mereka.

ADA masa jenguklah belog saya..=)

http://thisismetrixit.blogspot.com/

Hanis Aliya said...

Manja: Semoga persahabatan itu terus kekal :)

Syafiqah: Sakit hati kann..Walaupun I tak pernah rasa mcm tu lagi.
Dh singgah blog comeyy kamu :)