Wednesday, June 6, 2012

Exam..

Assalamualaikum. :)

Eh? Lama sungguh tak update blog. Haha. Well, biasalah kan. Mangsa UPSR lah katakan. Dahlah Mei tu bulan peperiksaan. Jadi, haruslah gigih walaupun PKSR je pun. Haha. Harap-harap lah usaha gigih Hanis akan dibayar dengan kejayaan . Ehh. Macam berbelit je ayat tu. Hahah. Abaikan.

Pejam-celik-makan-pejam-celik-makan , dah bulan Jun rupanya. Can u imagine it?? Only 3 months more for UPSR..!! Ya Allah. Pantasnya masa berlalu. Tak sabar rasanya nak tunggu bulan September. Eh bukan tak sabar nak UPSR . Boleh laaa buat IC. Kan birthday Hanis 5 hari sebelum UPSR. Bagi hadiah bagi hadiah. Haha just kidding.

Bila dah habis sekolah nanti, Hanis akan melangkah ke alam baru. Bukan alam barzakh ye . Alam sekolah menengah. Ya. Mesti a rindu kawan lama. Mesti terpisah kann. Tak sanggup rasanya. Kalau Hanis takde kawan macam mana? Kalau Hanis kena buli macam mana? Huwaaa !! Eceh, over tau.

Erm . UPSR ? Dah bersedia ke ? Fizikal Hanis maybe dah. Tapi mental Hanis belum. Belum lagi. Hanis tertekan. Hanis tak yakin. Hanis selalu fikir "Kalau tak dapat 5A?" "Kalau mama and abah sedih dgn result Hanis" "Kalau kawan-kawan benci sebab result teruk?" . Ishh. Nauzubillah.

Harap-harap lah Hanis dapat membahagiakan ibu bapa Hanis. Harap-harap lah Hanis dapat straight A's. Yakin boleh. Cehh. Haha. Wish me luck ok. Doakan Hanis supaya dapat 5A.

Thankyouu sudi baca pointless entry ni. Entry takde isi. Bye. Assalamualaikum :)

6 comments:

Amanina said...

hmm, SPM pun kurang dr 5 bulan lagi. sobs sobs. takut. mental masih tak ready. pape pun, Good Luck to both of us! hehe :D

p/s: tak beli lagi tepung hong Kong. hmm, jadi ke tak tau kek lapis tu. haha :D

Hanis Aliya said...

Good luck ye kak Amanina :)

tasya nabil said...

gud luck for UPSR ye adik. study smart not study hard. akak doakan kejayaan adik :)

Hanis Aliya said...

tasya nabil: Thanks kak.. cikgu Hanis pun cakap mcm tu :)

AmyZana said...

goodluck ya dik !

pesanan khidmat masyarakat : dah naik sekolah menengah nnti pandai2lah pilih kwn and di alam sekolah menengah lah kebanyakan org akan berubah :/

Hanis Aliya said...

AmyZana : Thanks kak.. ;)