Thursday, March 1, 2012

Sudah genap tiga bulan.

Assalamualaikum

Sudah tiga bulan 2012 menjelma. Juga sudah 3 bulan usia blog ni. Tak sedar. Dah tiga bulan Hanis menulis (eh.. menaip) di blog yang hodoh, bosan, dan entah apa-apa.

Dulu, Hanis tak tahu apa tu blog (sila gelak). Dan tak tahu bagaimana menggunakan blog. Follower Hanis masa tu 0. Wuwuwu. Antara blog yang Hanis suka sangat2 ialah Fatin Liyana, Lyssa Faizureen, Lady Milo, Hanis Zalikha dan ramai lagi lah.. Nak list kan semua memang lenguh lah tangan den nak menaip ni hah.

Hanis suka sangatsangatsangat gaya penulisan mereka. Sebab tak bosan dibaca. Tanpa disedari, Hanis baca sampai habis blog mereka. Design blog mereka pun sejuk je mata memandang. Takde pun font colourful bagai. Tak macam blog Hanis, bosan, buruk..

Hanis try untuk memperbaiki blog Hanis. Simple je kan template Hanis? Ye lah, tak reti pun nak main HTML Codes ni. Leceh (tak reti sebenarnya). Penulisan? Memang fail. Entah apa2, boring.. Takpe lah. Nama nye pun blog budak kecik kan?

Followers? Memang ciput lah. 93 je. Kalau exam dapat markah cam ni, ok juga. Hanis tak kisah berapa followers. Yang penting readers. Buat apa kalau follow, tapi tak nak baca? Contoh, follower 1000, tapi komen hanya 100. Mana yang lain? Tak ikhlas follow? Follower hantu? Hairan bin Ajaib. Kita folow blog orang untuk dibaca.Bukan hiasan.

Nak follow tu, biar ikhlas. Tak penting pun followers ramai. Kalau ada 1000 followers, belum tentu yang ikhlas tu 900. Buat apa kalau follow kalau tak nak baca?

Jangan lah selalu guna "I follow u, u follow me back" . Mungkin annoying bagi blogger otai. Follow biar ikhlas. Hanis nak followers yang ikhlas. Cukuplah tu. Penat dah ni. Bye. Salam :)

14 comments:

Lady Milo said...

sya pun macam tu..
terpulang nak follow ke idak..
tak perlu desak.

Anonymous said...

pink blog? euw

ku-cit said...

yg penting ikhlas kan

Feenas Sya said...

agree .~
but simple mimple pun nice jugak ..
jangan serabut sangat ..;)

teha said...

totally agree with u :)

Aizat Shafiq said...

Don't ever downgrade yourself...
Yang penting kita cuba improve diri kita sendiri...
Mula2 memang ka..bila dah lame mesti pandai nanti...
Gudluck btw.. ;)

lisa said...

3 bulan, 106 followers dah ok sangat hanis :) lisa dulu hm sikit sangat >,<

aku HaniAsyira said...

samalah.. xsuke org tulis.. i follow u, u follow me back.. geram.. xikhlas nak follow kiter.. ada penah geram tulis kat.. ok, i dah follow.. heee~~

suzie rahman said...

salam dear..betul tu. i pon xsuke keyword i folo u folo back. nk folo biar ikhlas :) nice entry dear.. weell ur blog walaupon simple bur berseri coz pink kaler.

CikZaitul said...

ok lah tu ade follower da lebih 50..tahniah..

Aine Ainun said...

Dtg dr blog supergirl...
Blog awak x beratpon...
Slam kenal;)

MaYa MustWany said...

wahh dh 3 bulan.tahniah2..teruskan dalam dunia blog

Hanis Aliya said...

Hehe thanks semua sudi komen blog Hanis yang murahan ni. :')

Nurul Amanina said...

kuikui, akak pun suka baca blog Fatin Liyana. Best sangat. Yang bab follower tu, memang setuju sangat. follow biarla ikhlas kan, huhu. Ni follower byk, tapi komennya, ciput aja :)